M2: DE TANDARTS VOOR JONG, OUD EN HET HELE GEZIN.

De tandartspraktijk van M2 is er voor het hele gezin en iedereen in elke leeftijdsfase.

Onze tandartsen hebben voor elke levensfase een visie op tandheelkundige zorg. Van de eerste levensfase als baby, de Gewoon Gaaf methode voor kinderen onder de 18, tot de reguliere en specialistische behandelingen voor volwassenen en ouderen.

Het belang van een tandarts voor het hele gezin.

Het is belangrijk om regelmatig met het hele gezin naar de tandarts en mondhygiënist te gaan, ook als uw kinderen nog heel klein zijn. Dit kan al vanaf 6 maanden. In de veiligheid van het gezin is het voor een kind minder spannend als ze voor de eerste keer zelf in de behandelstoel mogen.

Als tandarts voor het hele gezin geven wij kinderen andere tandheelkundige zorg dan volwassenen. Als mensen ouder worden verandert ook hun tandheelkundige behoefte. Onze tandartsen en mondhygiënisten hebben kennis van verschillende behandelopties en toepassingen binnen verschillende leeftijdsgroepen. Zij zullen een behandeling altijd afstemmen op de leeftijd, gezondheid, zorgvraag en wens van de patiënt.

Tijdens het periodiek mondonderzoek kijkt de tandarts o.a. naar het tandvlees, de aanwezigheid van plak en/of tandsteen en naar tekenen van tandbederf. Een goede mondhygiëne is belangrijk om tanden en kiezen een leven lang te behouden. Dit geldt voor iedere mond, op iedere leeftijd. Andere dingen die de tandarts bekijkt zijn bijvoorbeeld groei, slijtage, functie en esthetiek. Hiervoor geldt dat de focus in verschillende levensfases op verschillende dingen liggen.

Baby.

Ook als uw kindje nog geen tandjes heeft kan de tandarts al adviezen geven over bijvoorbeeld het doorkomen en poetsen van de 1e tandjes, voeding en speengebruik.

Melkgebit.

De focus zal liggen op poetsgewoonten en het voorkomen van tandbederf. Indien nodig kan een afspraak gemaakt worden voor een poetsles of het vullen van een gaatje. Verder kan de tandarts adviezen geven over afwijkende mondgewoonten zoals duimen, spenen of mondademhaling.

Wisselgebit.

Net zoals bij het melkgebit ligt de focus op poetsgewoonten en het voorkomen van tandbederf. De tandarts zal ook kijken naar de ontwikkeling van de kaken en het wisselen van tanden en kiezen. De tandarts kan inschatten of orthodontische behandeling in de toekomst nodig zal zijn en in sommige gevallen al verwijzen naar een orthodontist.

Blijvend gebit.

Bij pubers en tieners is de kans op het ontstaan van gaatjes het grootst. Ze eten en drinken veel en vaak (frisdranken, energie drankjes of sportdranken) en nemen het meestal niet zo nauw met hun mondhygiëne. De tandarts zal veel aandacht besteden aan het belang van een goede mondhygiëne. Verder kijkt de tandarts naar de ontwikkeling van het gebit en verwijst indien nodig door naar een orthodontist. Op deze leeftijd is ook aandacht voor slijtage (meestal erosie), afwijkende mondgewoonten (knarsen, nagelbijten) en de ligging/doorbraak van de verstandskiezen.

De Gewoon Gaaf-methode voor kinderen tot 18 jaar.

Voor de behandeling van een kindergebit vanaf de geboorte en het gebit van jeugdigen tot 18 jaar werkt elke kindertandarts en mondhygiënist van M2 volgens de Gewoon Gaaf-methode. De Gewoon Gaaf-methode is een beproefde methode die afkomstig is uit Denemarken (Nexø). De methode is er op gericht om uiteindelijk zo min mogelijk gaatjes te moeten vullen en zo min mogelijk slechte kiezen te moeten trekken. De methode heeft zich ook in Nederland bewezen. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder gaatjes leidt.

De Gewoon Gaaf-methode begint met het opstellen van een individueel mondzorg plan. Dit gebeurt samen met u als ouder, uw kind, de M2 kindertandarts en mondhygiënist. Bij deze methode krijgen ouder en kind inzicht op de invloed die ze zelf hebben op het ontstaan van gaatjes.

Het kan zijn dat u in het begin iedere maand, of iedere 3 maanden moet langskomen. Dit is soms nodig om de mondhygiëne te verbeteren en hiermee de kans op gaatjes te verkleinen. Wanneer het poetsen beter gaat neemt het aantal keren dat u moet terugkomen af. Per leeftijd en niveau wordt gekeken aan welke instructie behoefte is, bij zowel ouder als kind.

Informatie over Gewoon Gaaf:

Over de Gewoon Gaaf-methode die wij als M2 kindertandarts en mondhygiënist hanteren is zeer veel informatie beschikbaar. Op de website gewoon-gaaf.nl vindt u veel informatie en kunt u een brochure downloaden. Ook is er een Gewoon-Gaaf-app. beschikbaar die u kunt downloaden voor Android en Apple. Ook wordt de Gewoon Gaaf-methode ondersteund door het Ivoren Kruis. Op de website van Ivoren Kruis vindt u ook veel informatie over de Gewoon Gaaf-methode. Hier kunt u de meest gestelde vragen lezen.

Voordelen van een tandarts voor het hele gezin:

 • De tandarts kan goed de ontwikkeling van uw kind volgen;
 • U weet altijd waar u terecht kunt voor vragen of een tandheelkundig spoedgeval;
 • U kunt snel en efficiënt uw afspraken plannen;
 • Familiaire aandoeningen worden eerder opgemerkt en behandeld;
 • De basis voor goede gewoontes zoals regelmatig tandartsbezoek en goede mondhygiëne wordt al vroeg gelegd.

Tandarts voor volwassenen en ouderen.

Bij het periodiek mondonderzoek van volwassenen gaat het om drie vragen.
Heeft u pijn en of klachten, kunt u goed kauwen, bent u tevreden over hoe uw gebit eruit ziet?
Indien nodig zal de tandarts samen met u een behandelplan opstellen. De tandarts kan alle voorkomende behandelingen zelf uitvoeren of u voor een meer complexe of specialistische behandeling doorverwijzen naar een collega binnen onze praktijken.

Ouderen.

Steeds meer ouderen hebben tot op hoge leeftijd nog hun eigen gebit. Helaas komt ouderdom vaak met gebreken. Kwetsbare ouderen zijn mensen op een hogere leeftijd met een complex ziektebeeld als gevolg van een combinatie van lichamelijke, geestelijke en/of sociale problemen. Hierdoor kan ook de mondgezondheid veranderen. Of u nu gezond bent of minder gezond, de tandarts zal bij het opstellen van het behandelplan altijd rekening houden met uw wensen, uw leeftijd en uw gezondheid.

Wenst u meer informatie van uw tandarts over mondzorg voor kinderen, volwassenen of ouderen? Laat dan hieronder uw gegevens achter. Wij nemen dan binnen vijf werkdagen contact met u op.

Mondzorg voor het hele gezin den haag, leiden  Wenst u meer informatie, of dat er contact met u opgenomen wordt? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

  Ik ontvang graag meer informatie

  *

  janee

  Wij gebruiken de gegevens die u hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met u op te nemen. Als u daarna besluit dat u zich niet laat inschrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij uw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

  Copyright M2 tandartsen 2022