Laden.. Even geduld a.u.b...


M2 IS DE TANDARTS VOOR HET HELE GEZIN.

Van jong tot oud is M2 de tandarts voor het hele gezin. Het is namelijk belangrijk om regelmatig met het hele gezin naar de tandarts en mondhygiënist te gaan, ook als uw kinderen nog heel klein zijn. In de veiligheid van het gezin is het voor een kind minder spannend als ze voor de eerste keer zelf in de behandelstoel mogen.

Complete mondzorg en specialistische behandelingen > Met het hele gezin naar de tandarts

De tandarts voor het hele gezin is jong geleerd en oud gedaan.

Mondzorg voor het hele gezin omvat de zorg voor een gezonde mond in ieder fase van het leven. Van het doorbreken van de eerste tand en het blijvende gebit tot aan de oudere mond.

Als tandarts voor het hele gezin geven wij kinderen andere tandheelkundige zorg dan volwassenen. Als mensen ouder worden verandert ook hun tandheelkundige behoefte. Onze tandartsen en mondhygiënisten hebben kennis van verschillende behandelopties en toepassingen binnen verschillende leeftijdsgroepen. Zij zullen een behandeling altijd afstemmen op de leeftijd, gezondheid, zorgvraag en wens van de patiënt.

Wanneer naar de tandarts voor het hele gezin?

Neem kinderen al op jonge leeftijd mee naar een tandarts voor het hele gezin bij uw eigen periodieke controle. Dat kan al vanaf 6 maanden. Als het melkgebit volledig door is (rond 2,5 jaar), mag uw kind in de stoel om tandjes te tellen. Het is helemaal niet erg als dat de 1e keer nog niet zo goed lukt.

Wat doet M2 als de tandarts voor het hele gezin?

Tijdens het periodiek mondonderzoek kijkt de tandarts o.a. naar het tandvlees, de aanwezigheid van plak en/of tandsteen en naar tekenen van tandbederf. Een goede mondhygiëne is belangrijk om tanden en kiezen een leven lang te behouden. Dit geldt voor iedere mond, op iedere leeftijd. Andere dingen die de tandarts bekijkt zijn bijvoorbeeld groei, slijtage, functie en esthetiek. Hiervoor geldt dat de focus in verschillende levensfases op verschillende dingen liggen.

Baby.

Ook als uw kindje nog geen tandjes heeft kan de tandarts al adviezen geven over bijvoorbeeld het doorkomen en poetsen van de 1e tandjes, voeding en speengebruik.

Melkgebit.

De focus zal liggen op poetsgewoonten en het voorkomen van tandbederf. Indien nodig kan een afspraak gemaakt worden voor een poetsles of het vullen van een gaatje. Verder kan de tandarts adviezen geven over afwijkende mondgewoonten zoals duimen, spenen of mondademhaling.

Wisselgebit.

Net zoals bij het melkgebit ligt de focus op poetsgewoonten en het voorkomen van tandbederf. De tandarts zal ook kijken naar de ontwikkeling van de kaken en het wisselen van tanden en kiezen. De tandarts kan inschatten of orthodontische behandeling in de toekomst nodig zal zijn en in sommige gevallen al verwijzen naar een orthodontist.

Blijvend gebit.

Bij pubers en tieners is de kans op het ontstaan van gaatjes het grootst. Ze eten en drinken veel en vaak (frisdranken, energie drankjes of sportdranken) en nemen het meestal niet zo nauw met hun mondhygiëne. De tandarts zal veel aandacht besteden aan het belang van een goede mondhygiëne. Verder kijkt de tandarts naar de ontwikkeling van het gebit en verwijst indien nodig door naar een orthodontist. Op deze leeftijd is ook aandacht voor slijtage (meestal erosie), afwijkende mondgewoonten (knarsen, nagelbijten) en de ligging/doorbraak van de verstandskiezen.

De Gewoon Gaaf-methode voor kinderen tot achttien jaar.

Voor de behandeling van een kindergebit vanaf de geboorte en het gebit van jeugdigen tot 18 jaar werken onze tandartsen en mondhygiënistes volgens de Gewoon Gaaf-methode. Dit is een beproefde methode afkomstig uit Denemarken. Meer over de Gewoon Gaaf-methode kunt u hier lezen.

Volwassenen.

Bij het periodiek mondonderzoek van volwassenen gaat het om drie vragen.
Heeft u pijn en of klachten?
Kunt u goed kauwen?
Bent u tevreden over hoe uw gebit eruit ziet?

Indien nodig zal de tandarts samen met u een behandelplan opstellen. De tandarts kan alle voorkomende behandelingen zelf uitvoeren of u voor een meer complexe of specialistische behandeling doorverwijzen naar een collega binnen onze praktijken.

Ouderen.

Steeds meer ouderen hebben tot op hoge leeftijd nog hun eigen gebit. Helaas komt ouderdom vaak met gebreken. Kwetsbare ouderen zijn mensen op een hogere leeftijd met een complex ziektebeeld als gevolg van een combinatie van lichamelijke, geestelijke en/of sociale problemen. Hierdoor kan ook de mondgezondheid veranderen. Of u nu gezond bent of minder gezond, de tandarts zal bij het opstellen van het behandelplan altijd rekening houden met uw wensen, uw leeftijd en uw gezondheid.

Voordelen van een tandarts voor het hele gezin:

  1. De tandarts kan goed de ontwikkeling van uw kind volgen;
  2. U weet altijd waar u terecht kunt voor vragen of een tandheelkundig spoedgeval;
  3. U kunt snel en efficiënt uw afspraken plannen;
  4. Familiaire aandoeningen worden eerder opgemerkt en behandeld;
  5. De basis voor goede gewoontes zoals regelmatig tandartsbezoek en goede mondhygiëne wordt al vroeg gelegd.

Wenst u meer informatie van uw tandarts voor het hele gezin? Laat dan hieronder uw gegevens achter. Wij nemen dan binnen vijf werkdagen contact met u op.

https://www.m2tandartsen.nl/wp-content/uploads/2019/10/tandarts-voor-het-hele-gezin.jpg

https://www.m2tandartsen.nl/wp-content/uploads/2018/06/m2video-banner.jpg
Wenst u meer informatie, of dat er contact met u opgenomen wordt? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Ik ontvang graag meer informatie

*

janee

Verzend

Wij gebruiken de gegevens die u hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met u op te nemen. Als u daarna besluit dat u zich niet laat inschrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij uw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

Copyright M2 tandartsen 2019