Laden.. Even geduld a.u.b...


TANDHEELKUNDIGE SLAAPGENEESKUNDE.

Heeft u of uw partner last van snurken. Onze specialisten zijn deskundig in het oplossen van slaapstoornissen zoals apneu.

Complete mondzorg en specialistische behandelingen > Tandheelkundige slaapgeneeskunde

Gevolgen van slaapapneu.

Veel mannen en vrouwen van alle leeftijden maken een zagend, ruisend-brommend geluid bij het ademhalen tijdens het slapen (snurken). Dit geluid is soms zo sterk dat anderen er last van hebben. Met het toenemen van de leeftijd snurken meer mensen en harder.

Bij een aantal snurkers treedt tijdens de slaap een pauze van de ademhaling van minimaal 10 seconden (apneu) op. De hersenen geven dan een alarmsignaal af waardoor de snurker minder diep gaat slapen of zelfs (benauwd of paniekerig) wakker wordt. De kwaliteit van slaap neemt hierdoor af en mensen worden niet uitgerust wakker maar zijn ook overdag erg vermoeid of slaperig. Dit leidt o.a. tot prikkelbaarheid, geheugen- en concentratieverlies, depressiviteit en libidoverlies. Verder kan slaapapneu diabetes, hart- en vaatziekten in stand houden, verergeren of mogelijk zelfs veroorzaken. Klik hier voor meer informatie over slaapstoornissen.

Behandeling.

Met een (poly)somnografie kan een KNO-arts het slaapapneusyndroom (OSAS) vaststellen. Doe hier een slaapapneu zelftest. M2 tandartsen werkt samen met het Nederlands Slaap Instituut, Reinier de Graaf gasthuis (Voorburg/Delft) en het Alrijne ziekenhuis (Leiden). Onze slaapgeneeskundige tandarts behandelt snurken en mild tot matig OSAS via een MRA, een beugel die tijdens de slaap de onderkaak naar voren en de luchtpijp open houdt. Zo stopt het snurken en verminderen de ademstops. Bij OSAS wordt het MRA volledig door uw verzekering vergoed.

https://www.m2tandartsen.nl/wp-content/uploads/2015/12/afb9-duo.jpg

De slaapgeneeskundige tandarts is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS).

https://www.m2tandartsen.nl/wp-content/uploads/2018/01/logo-nvts.png
Wenst u meer informatie, of dat er contact met u opgenomen wordt? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Ik ontvang graag meer informatie

janee

Verzend

Copyright M2 tandartsen 2018