MRA SNURKBEUGEL VERHELPT SLAAPAPNEU.

Slaapapneu? Een MRA snurkbeugel is vaak een doeltreffende oplossing.

Complete mondzorg en specialistische behandelingen > MRA snurkbeugel verhelpt slaapapneu.

Slaapt u slecht doordat u last heeft van slaapapneu? Lees hier meer over de MRA snurkbeugel.

Veel mannen en vrouwen van alle leeftijden maken een zagend, ruisend-brommend geluid bij het ademhalen tijdens het slapen (snurken). Dit geluid is soms zo sterk dat anderen er last van hebben. Naarmate men ouder of zwaarder wordt gaat men vaker en harder snurken.

Bij een aantal snurkers treedt tijdens de slaap een pauze van de ademhaling van minimaal 10 seconden (apneu) op. De hersenen geven dan een alarmsignaal af waardoor de snurker minder diep gaat slapen of zelfs (benauwd of paniekerig) wakker wordt. De kwaliteit van slaap neemt hierdoor af en men wordt niet uitgerust wakker. Hierdoor is men overdag erg vermoeid of slaperig. Deze aandoening heet slaapapneu en kan onder andere leiden tot prikkelbaarheid, geheugen- en concentratieverlies, depressiviteit en libidoverlies. Verder kan slaapapneu diabetes, hart- en vaatziekten in stand houden, verergeren of mogelijk zelfs veroorzaken. Klik hier voor meer informatie over slaapstoornissen. Bekijk hier het filmpje over de gevolgen van slaapapneu.

Wat is obstructief slaapapneu syndroom (OSAS).

OSAS (obstructief slaapapneu syndroom) is een aandoening waarbij tijdens de slaap de bovenste luchtwegen door spierverslapping dichtvallen. Het gevolg is dat patiënten stoppen met ademen en door daling van zuurstof in het bloed een reflex krijgen die hen gedeeltelijk of helemaal wakker maken (arousal). Het is een proces dat zich vele malen per nacht herhaalt. Hierdoor raakt iemand niet in een diepe slaap en rust daardoor niet uit.

Behandeling.

Met een (poly)somnogram kan een KNO-arts het obstructief slaapapneu syndroom (OSAS) vaststellen. Doe hier een slaapapneu zelftest. M2 tandartsen werkt samen met het Nederlands Slaap Instituut, Reinier de Graaf Gasthuis (Voorburg/Delft), Slaap Apneu Service en het Alrijne Ziekenhuis (Leiden). Onze slaapgeneeskundige tandarts behandelt snurken en milde tot matige OSAS door het aanmeten van een op maat gemaakte en individueel ingestelde MRA snurkbeugel, een beugel die tijdens de slaap de onderkaak naar voren en de luchtpijp open houdt.

Wat is een MRA Snurkbeugel.

Een MRA (Mandibulair Repositie Apparaat) is een maatwerk beugel die om uw tanden van uw bovenkaak en onderkaak past en uw onderkaak naar voren houdt. Door de snurkbeugel ‘s nachts over de tanden te plaatsen, ontstaat meer ruimte achter de tong. Hierdoor veroorzaakt uw ademhaling geen trilling. De MRA snurkbeugel draagt u tijdens het slapen. Het voordeel van de snurkbeugel is dat het een relatief klein apparaat is dat eenvoudig meegenomen kan worden. De MRA snurkbeugel beschermt de tanden en kiezen tevens bij tandenknarsen.

De specialist van M2 tandartsen behandelt volgens de richtlijnen van de NVTS, en is een NVTS geaccrediteerde tandarts. Voor patiënten met meer dan 5 en minder dan 30 ademstops per uur en gezondheidsklachten is de MRA snurkbeugel sinds 2010 in het basispakket van de ziektekostenverzekering opgenomen. Voor het aanmeten van een MRA snurkbeugel voor slaapapneu heeft u een verwijsbrief nodig van KNO-arts, longarts, neuroloog of cardioloog. Uitsluitend individuele MRA snurkbeugels die door een tandtechnisch laboratorium op gebitsmodellen zijn vervaardigd en aangemeten door een NVTS erkend tandarts komen voor dekking door uw zorgverzekering in aanmerking.

Voor het aanmeten van een MRA snurkbeugel in verband met snurken heeft u geen verwijzing van uw arts nodig maar komt u ook niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

Tandarts, snurkbeugel, slaapapneu, den haag, leiden.

De slaapgeneeskundige tandartsen van M2 zijn geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS). Heeft u behoefte aan meer informatie over de snurkbeugel, laat dan hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij binnen 5 werkdagen contact met u op.Wenst u meer informatie, of dat er contact met u opgenomen wordt? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Ik ontvang graag meer informatie

*

janee

Wij gebruiken de gegevens die u hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met u op te nemen. Als u daarna besluit dat u zich niet laat inschrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij uw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

Copyright M2 tandartsen 2020