KUNSTGEBIT OF KLIKPROTHESE.

Heeft u problemen met uw kunstgebit of wilt meer weten over de voordelen van een klikprothese?

Een kunstgebit of klikprothese herstelt uw kauw- en spraakfunctie.

Mist u meerdere tanden en kiezen of uw complete boven en/of ondergebit, dan is dat niet alleen vervelend voor uw uiterlijk, maar ook wordt uw kauw- en spreekfunctie aangetast. Een volledig of gedeeltelijk kunstgebit zorgt dat de kauw- en spreekfunctie wordt hersteld en geeft u uw zelfvertrouwen terug. Een kunstgebit ligt los in de mond en is uitneembaar. Een partiële prothese is een gedeeltelijk gebit, dat bij een patiënt met nog deels natuurlijke tanden en/of kiezen verloren gegane elementen vervangt. Deze prothese steunt ten dele op de weke delen in de mond en deels op de natuurlijke tanden of implantaten.

Het aanmeten van een kunstgebit of klikprothese is maatwerk.

Omdat elke mond en kaak anders is, maken wij protheses speciaal op maat. M2 tandartsen biedt in elke praktijk gedeeltelijke en volledige gebitsprotheses via een 4-6 stappenplan. Onze tandprotheticus onderzoekt o.a. uw mond zorgvuldig en neemt de juiste maten voor een zo natuurlijk mogelijk ogende prothese want naast de kauw- en spreekfunctie is ook het uiterlijk van de prothese van belang. Als er geen eigen tanden en kiezen meer zijn slinken de kaken. Daardoor verliest een prothese na verloop van tijd houvast en kan het gebit gaan loszitten. De M2 klikprothese kan dan uitkomst bieden. De implantoloog plaatst twee tot vier implantaten in de kaak en klikt vervolgens eenvoudig het gebit hierop vast.

M2 klikprothese vaak beter alternatief voor een kunstgebit.

Heeft u al enige tijd een kunstgebit, dan bestaat de kans dat u last krijgt van een van een loszittend kunstgebit. Dit leidt vaak tot angst voor het verliezen van het gebit bij het praten en het eet niet prettig. De M2 klikprothese kan dan uitkomst bieden. De implantoloog plaatst twee tot vier implantaten in de kaak waarop de klikprothese vervolgens eenvoudig wordt vastgeklikt. Lees hier meer over de M2 klikprothese.

Wij leggen u graag het verschil tussen een kunstgebit en een klikprothese uit.

 • Het grote voordeel van een kunstgebit is dat het los zit. Schoonmaken is een fluitje van een cent. Dit voordeel is meteen ook een nadeel: in veel gevallen zit een kunstgebit te los. Dit geldt met name voor de onderprothese. Bij het eten is iets afbijten met de voortanden vaak moeilijk of zelfs onmogelijk. Ook praten of hard lachen is met een loszittend kunstgebit problematisch. Daarom kiezen veel mensen voor een klikgebit.
 • Een klikprothese is een kunstgebit dat u vastklikt op implantaten in uw mond. De keuze tussen een klikprothese en een los kunstgebit hangt niet alleen af van uw klachten. Zo zijn ook de vorm van uw mond en uw algehele gezondheid van invloed op de mogelijkheid om implantaten aan te brengen. Ook is het onverstandig om aan een klikprothese te beginnen als er problemen te verwachten zijn met de mondhygiëne.
 • Het voordeel van een klikprothese is dat het lekker stevig vastzit. Een duidelijk voordeel ten opzichte van een kunstgebit. Zo zult u merken dat het eten veel makkelijker gaat dan met een kunstgebit. Vooral bijten met de voortanden is een stuk eenvoudiger. Ook kunt u makkelijker vrijuit praten en lachen, zonder zorg dat het gebit losschiet.
 • Op de plaatsen waar de implantaten zijn aangebracht, zal de kaak minder slinken. Het is dus minder vaak nodig om de klikprothese van tijd tot tijd opnieuw op maat te laten maken in verband met een geslonken kaak, zoals bij een traditioneel kunstgebit.
 • Doordat voor een klikprothese geen hele plaat nodig is, is het mogelijk om het verhemelte vrij te houden. Ook zorgt een klikprothese voor minder ‘drukplekken’.

Kunstgebit of klikprothese?

Als u twijfelt tussen een kunstgebit en een klikprothese, kunt u het beste een vrijblijvend advies vragen aan een van onze specialisten op het gebied kunstgebitten en klikprotheses. Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij binnen vijf werkdagen contact met u op.

Kunstgebit, klikprothese, den haag, leiden.  Wenst u meer informatie, of dat er contact met u opgenomen wordt? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

  Ik ontvang graag meer informatie

  *

  janee

  Wij gebruiken de gegevens die u hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met u op te nemen. Als u daarna besluit dat u zich niet laat inschrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij uw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

  Copyright M2 tandartsen 2022