Meest gestelde vragen kindertandarts

Informatie over Gewoon Gaaf:

Over de Gewoon Gaaf-methode die wij als M2 kindertandarts en mondhygiënist hanteren is zeer veel informatie beschikbaar. Op onze website en de website gewoon-gaaf.nl vindt u veel informatie en kunt u een brochure downloaden. Ook is er een Gewoon-Gaaf-app. beschikbaar die u kunt downloaden voor Android en Apple. Ook wordt de Gewoon Gaaf-methode ondersteund door het Ivoren Kruis. Op de website van Ivoren Kruis vindt u ook veel informatie over de Gewoon Gaaf-methode.


Hieronder vindt u de meest gestelde vragen aan de M2 kindertandarts en mondhygiënist.

Vraag: Kunnen gaatjes in een kindergebit voorkomen worden?

Antwoord: Wie goed zijn tanden poetst met fluoridetandpasta en weinig suiker gebruikt, kan gaatjes voorkomen en zijn of haar gebit dus gewoon gaaf houden.

Vraag: Wat te doen met kinderen met een zwak gebit?

Antwoord: Ook dan is de sleutel tot een gezond gebit een combinatie van secuur tandenpoetsen, goed (laten) na-poetsen en matig suikergebruik.

Vraag: Kan een beginnend gaatje nog herstellen?

Antwoord: Ieder gaatje begint met een wit vlekje. Gelukkig kunt u beginnende gaatjes nog stoppen en zelfs deels herstellen. Maar daar is wel tijd en aandacht voor nodig.

Vraag: Is een fluoridebehandeling noodzakelijk?

Antwoord: De beste fluoridebehandeling is het 2x per dag poetsen met fluoridetandpasta. Dat is bovendien veel prettiger dan een fluoridebehandeling bij de tandarts. Het achterwege laten van een fluoridebehandeling is een bewuste en verantwoorde keuze van de tandarts en mondhygiënist van M2.

Vraag: Voorkomt het sealen van kiezen gaatjes?

Antwoord: In zowel gesealde als niet-gesealde kiezen kunnen gaatjes ontstaan. Als de kindertandarts of mondhygiënist van M2 geen reden heeft om het gebit van je kind te sealen, is dat een bewuste en verantwoorde keuze.

Vraag: Vanaf welke leeftijd moet een kind naar de tandarts en mondhygiënist?

Antwoord: Jong geleerd is oud gedaan. Neem daarom uw kind, zodra het eerste tandje doorbreekt, mee naar onze praktijk en begin direct met tandenpoetsen. Samen met uw tandarts en mondhygiëniste kunt u zo het gebit van uw kind gaaf houden.

Vraag: Is gezonde voeding ook goed voor een beter gebit?

Antwoord: Of uw kind een gaatje krijgt, hangt af hoe goed zijn tanden worden gepoetst en hoe vaak gesnoept of zoet gedronken wordt. Zorg ervoor dat uw kind niet meer dan 7x per dag eet of drinkt. Dat is 3x een maaltijd en maximaal 4x per dag een tussendoortje. Geef uw kind liever hartige dan zoete dingen. Laat uw kinderen niet wennen aan zoetigheid en voeg aan voedsel en dranken geen suiker toe.

Wenst u meer informatie van uw tandarts over mondzorg voor kinderen, volwassenen of ouderen? Laat dan hieronder uw gegevens achter. Wij nemen dan binnen vijf werkdagen contact met u op.
  Wenst u meer informatie, of dat er contact met u opgenomen wordt? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

  Ik ontvang graag meer informatie

  *

  janee

  Wij gebruiken de gegevens die u hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met u op te nemen. Als u daarna besluit dat u zich niet laat inschrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij uw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

  Copyright M2 tandartsen 2022