DE GEWOON GAAF KINDERTANDARTS EN MONDHYGIËNIST.

De M2 kindertandarts en mondhygiënist kennen het belang van een goed verzorgd kindergebit.

Complete mondzorg en specialistische behandelingen > De Gewoon Gaaf kindertandarts en mondhygiënist

De Gewoon Gaaf-methode van uw M2 kindertandarts en mondhygiënist.

Voor de behandeling van een kindergebit vanaf de geboorte en het gebit van jeugdigen tot 18 jaar werkt elke kindertandarts en mondhygiënist van M2 volgens de Gewoon Gaaf-methode. De Gewoon Gaaf-methode is een beproefde methode die afkomstig is uit Denemarken (Nexø). De methode is er op gericht om uiteindelijk zo min mogelijk gaatjes te moeten vullen en zo min mogelijk slechte kiezen te moeten trekken. De methode heeft zich ook in Nederland bewezen. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder gaatjes kan leiden.

Individueel mondzorgplan van uw M2 kindertandarts en mondhygiënist.

De Gewoon Gaaf-methode begint met het opstellen van een individueel mondzorg plan. Dit gebeurt samen met u als ouder, uw kind, de M2 kindertandarts en mondhygiënist. Bij deze methode krijgen ouder en kind inzicht op de invloed die ze zelf hebben op het ontstaan van gaatjes. Door goed te poetsen en verstandig te eten kunt u het gebit gewoon gaaf houden!

Het kan zijn dat u in het begin iedere maand, of iedere 3 maanden moet langskomen. Dit is soms nodig om de mondhygiëne te verbeteren en hiermee de kans op gaatjes te verkleinen. Wanneer het poetsen beter gaat neemt het aantal keren dat u moet terugkomen af. Per leeftijd en niveau wordt gekeken aan welke instructie behoefte is, bij zowel ouder als kind.

Hieronder vind u de meest gestelde vragen aan de M2 kindertandarts en mondhygiënist.

Vraag: Kunnen gaatjes in een kindergebit voorkomen worden?
Antwoord: Wie goed zijn tanden poetst met fluoridetandpasta en weinig suiker gebruikt, kan gaatjes voorkomen en zijn of haar gebit dus gewoon gaaf houden.

Vraag: Wat te doen met kinderen met een zwak gebit?
Antwoord: Ook dan is de sleutel tot een gezond gebit een combinatie van secuur tandenpoetsen, goed (laten) na-poetsen en matig suikergebruik.

Vraag: Kan een beginnend gaatje nog herstellen?
Antwoord: Ieder gaatje begint met een wit vlekje. Gelukkig kunt u beginnende gaatjes nog stoppen en zelfs deels herstellen. Maar daar is wel tijd en aandacht voor nodig.

Vraag: Is een fluoridebehandeling noodzakelijk?
Antwoord: De beste fluoridebehandeling is het 2x per dag poetsen met fluoridetandpasta. Dat is bovendien veel prettiger dan een fluoridebehandeling bij de tandarts. Het achterwege laten van een fluoridebehandeling is een bewuste en verantwoorde keuze van de tandarts en mondhygiënist van M2.

Vraag: Voorkomt het sealen van kiezen gaatjes?
Antwoord: In zowel gesealde als niet-gesealde kiezen kunnen gaatjes ontstaan. Als de kindertandarts of mondhygiënist van M2 geen reden heeft om het gebit van je kind te sealen, is dat een bewuste en verantwoorde keuze.

Vraag: Vanaf welke leeftijd moet een kind naar de tandarts en mondhygiënist?
Antwoord: Jong geleerd is oud gedaan. Neem daarom uw kind, zodra het eerste tandje doorbreekt, mee naar onze praktijk en begin direct met tandenpoetsen. Samen met uw tandarts en mondhygiëniste kunt u zo het gebit van uw kind gaaf houden.

Vraag: Is gezonde voeding ook goed voor een beter gebit?
Antwoord: Of uw kind een gaatje krijgt, hangt af hoe goed zijn tanden worden gepoetst en hoe vaak gesnoept of zoet gedronken wordt. Zorg ervoor dat uw kind niet meer dan 7x per dag eet of drinkt. Dat is 3x een maaltijd en maximaal 4x per dag een tussendoortje. Geef uw kind liever hartige dan zoete dingen. Laat uw kinderen niet wennen aan zoetigheid en voeg aan voedsel en dranken geen suiker toe.

Kindertandartsen mondhygiënist, den haag, leiden.

Wilt u meer informatie over de kindertandarts en mondhygiënist van M2?

Over de Gewoon Gaaf-methode die wij als M2 kindertandarts en mondhygiënist hanteren is zeer veel informatie beschikbaar. Op de website gewoon-gaaf.nl vindt u veel informatie en kunt u een brochure downloaden. Ook is er een Gewoon-Gaaf-app. beschikbaar die u kunt downloaden voor Android en Apple. Ook wordt de Gewoon Gaaf-methode ondersteund door het Ivoren Kruis. Op de website van Ivoren Kruis vindt u ook veel informatie over de Gewoon Gaaf-methode.

Wilt u meer aanvullende informatie over de Gewoon Gaaf-methode van de M2 kindertandarts en mondhygiënist?
Laat dan hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij binnen vijf werkdagen contact met u op.


Wenst u meer informatie, of dat er contact met u opgenomen wordt? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Ik ontvang graag meer informatie

*

janee

Wij gebruiken de gegevens die u hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met u op te nemen. Als u daarna besluit dat u zich niet laat inschrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij uw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

Copyright M2 tandartsen 2020