IMPLANTATEN.

Bent u ontevreden over uw kunstgebit, of heeft u bepaalde tanden of kiezen niet meer?

Een of meerdere implantaten vaak een betrouwbare en duurzame oplossing?

Voor het vervangen van (ontbrekende) tanden en kiezen zijn implantaten (kunstwortels) een serieuze en betrouwbare behandeloptie Ook kunnen een of meerdere implantaten, in combinatie met een klikprothese, een goede oplossing zijn, als vervanging van uw huidige loszittende kunstgebit.

Implantaten worden meestal van titanium gemaakt en in het kaakbot geplaatst. Titanium is het beste materiaal omdat dit niet door het lichaam wordt afgestoten, maar vastgroeit in het bot (osseointegratie). Na het vastgroeien, maakt de tandarts een vervanging voor de verloren tanden of kiezen die niet van echt te onderscheiden is. Ook kunnen er nooit meer gaatjes in uw gebit ontstaan!

Mooie natuurlijke tanden, of een stevige klikprothese als vervanging van uw kunstgebit maken dat u weer vrijuit kunt lachen, alles kunt eten en kauwen, zonder klachten te ervaren. Meer informatie over een kunstgebit of klikprothese vindt u hier.

Implantaten nemen de natuurlijke functie van wortels over.

Met implantaten behoudt uw kaak de kracht en sterkte die het altijd heeft gehad. Als u tanden of kiezen mist, of als uw wortel beschadigd is, zal uw kaakbot op die plaatsen gaan slinken. Het kaakbot heeft namelijk kauwkrachten nodig om in stand te blijven.
Geen kauwkrachten, heeft als gevolg dat het kaakbot op die plek in de loop van de jaren minder wordt. Dit wordt botrecessie genoemd. Minder hoog kaakbot heeft weer tot gevolg dat de vorm van uw kaaklijn en dus uiterlijk kan veranderen! Uw gezicht gaat er ouder uitzien. Implantaten nemen de natuurlijke functie van de wortels over en worden een eigen onderdeel van de kaak. Dit gaat het slinken van het kaakbot tegen en uw aangezicht blijft behouden! Om weer tot een functionele situatie te komen, worden een of meerdere kronen, een brug of kunstgebit geplaatst.

De specialisten van M2 vertellen u graag meer over implantaten.

 • Implantaten voorkomen het bijslijpen van omliggende tanden, zoals nodig is bij een conventionele brug. Een implantaat is een bewezen, veilige en moderne methode. Implantologie wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd toegepast. Onderzoeken wijzen uit dat het een efficiënte en duurzame oplossing is.
 • De specialisten van M2 tandartsen werken uitsluitend met de meest hoogwaardige materialen. Want alleen zo kan een implantaat tientallen jaren meegaan. Duurzame implantaten worden niet alleen bepaald door de kwaliteit maar ook door de positie, de stand en de materialen die gebruikt worden. U kunt bij M2 tandartsen rekenen op een vakkundige en duurzame behandeling. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring.
 • Onze implantologen weten dat het gebruik van niet originele onderdelen, sterk gehoekte kronen, lange bruggen op slechts een paar implantaten zorgen voor overbelasting van uw gebit. Het kan namelijk de oorzaak zijn van het loskomen van de fixatieschroeven, die dan kunnen breken. Onze implantologen weten op welke wijze mislukkingen kunnen voorkomen worden en zijn dan ook zelf al jarenlang zeer succesvol.
 • Net zoals uw natuurlijke gebit goed onderhoud nodig heeft, geldt dit ook voor een mond met implantaten. Misschien vraagt het nog wel meer van u als het om een goede mondverzorging gaat. Ga daarom naar de periodieke controles bij de tandarts. Die beoordeelt niet alleen de algehele mondgezondheid, maar ook het tandvlees , botcontouren en de supraconstructie.
 • Ongezond tandvlees veroorzaakt botverlies en dat kan weer het verlies van implantaten tot gevolg hebben. Soms is het nodig om een röntgenfoto te maken om botcontouren en supraconstructie goed te kunnen beoordelen. Als blijkt dat de schroeven van een supraconstructie loszitten, kunnen wij ze tijdig ‘aandraaien’. Hiermee wordt breuk van implantaten voorkomen.
Implantaat specialisten, den haag, leiden.

M2 tandartsen erkend door NVOI.

De implantologen van M2 tandartsen zijn erkend door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Op de website van het NVOI kunt u meer lezen over implantaten. Wenst u een advies van een van onze gespecialiseerde implantologen? Laat dan hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij binnen vijf werkdagen contact met u op.  Wenst u meer informatie, of dat er contact met u opgenomen wordt? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

  Ik ontvang graag meer informatie

  *

  janee

  Wij gebruiken de gegevens die u hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met u op te nemen. Als u daarna besluit dat u zich niet laat inschrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij uw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

  Copyright M2 tandartsen 2022