COSMETISCHE TANDARTS.

Een behandeling door een cosmetische tandarts zorgt voor een gezond gebit met natuurlijke tanden en kiezen.

Een behandeling door een cosmetische tandarts wordt ook wel esthetische tandheelkunde genoemd.

Een behandeling door een cosmetische tandarts is er op gericht iedereen een gezond gebit met rechte tanden en een natuurlijke lach te geven. Een aantal van onze tandartsen heeft zich gespecialiseerd als cosmetische tandarts. Zij kunnen voor u een persoonlijk behandelplan opstellen als u:

 • ontevreden bent over de kleur van uw tanden en kiezen (verkleuringen);
 • niet tevreden bent over de stand van uw tanden (schuin of scheve tanden, tussenruimten, verkeerde beet);
 • andere gebitsproblemen door lelijke of ontbrekende tanden en kiezen heeft;
 • op zoek bent naar een duurzame oplossing voor uw gebitsproblemen.

De cosmetische tandarts van M2 zorgt voor een stralende lach.

Wilt u een vitaal gebit met mooie voortanden voor een frisse lach? Onze cosmetische tandartsen werken met de modernste technieken en materialen waarbij gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings en witte schildjes. Hiermee kunnen verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen worden gemaakt. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder de behandeling van een cosmetische tandarts. Naast cosmetische tandartsen werken er bij onze praktijken ook implantologen. Onze praktijken beschikken over een eigen laboratorium.

Een behandeling door een cosmetische tandarts is voor iedereen mogelijk die dit wenst. Een gezond gebit met lichtere tanden gaat een leven lang mee. Zeker als u na een cosmetische behandeling gebruik maakt van ons preventieplan en regelmatig uw gebit laat controleren door een van onze tandartsen. Wilt u dat uw gebit en tandvlees in topvorm blijft, bezoek dan minimaal twee maal per jaar een van onze mondhygiënisten.

Het behandelplan van een cosmetische tandarts.

Afhankelijk van uw gebitsproblemen en uw wensen kan de cosmetische tandarts verschillende behandelingen uitvoeren:

 • Tijdelijke cosmetische verbeteringen. Behandeling waaronder het reinigen van de tanden, kleine tandheelkundige aanpassingen of door te bleken de tanden de kleur te geven die bij uw uitstraling past.
 • Gedeeltelijke behandeling door een cosmetische tandarts. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kronen en bruggen, facings, witte schildjes of het plaatsen van implantaten met kronen. Ook kan een natuurgetrouwe gebitsprothese worden toegepast.
 • Volledige behandeling door een cosmetische tandarts. Totale hoogwaardige gebitsoplossingen waaronder plaatsing van kronen of facings aan de zichtzijde van uw gebit.

Wat is een facing?

Een facing wordt ook wel veneer, schildje, facet, of schaaltje genoemd. In vaktermen is een facing een tandheelkundige restauratie gemaakt van porselein of keramiek. Voor het plaatsen van een facing wordt de eigen tand geslepen tot een kleine puntvormige tand. Deze wordt niet glad gepolijst. Des te ruwer het oppervlak, des te beter de facing blijft zitten. De facings worden door een gespecialiseerd tandheelkundig technicus gemaakt met behulp van een afdruk die na het slijpen wordt gemaakt. In de tijd tussen het afslijpen van de tand en het plaatsen van de definitieve facing krijgt de patiënt tijdelijke facings. Het plaatsen van facings kan een onderdeel uitmaken van het behandelplan door een cosmetische tandarts.

Wat is een kroon?

De kroon is het zichtbare bovenste deel van de tand of kies. Een kroon is veel kleiner dan het andere, niet zichtbare deel: de wortel. De buitenkant van de kroon bestaat uit een heel hard glazuur. De rest van een kies of een tand bestaat uit tandbeen, dat minder hard is dan glazuur. Binnenin lopen bloedvaten en zenuwen.

Als het nodig is kan een natuurlijke kroon vervangen worden door een kunstmatige kroon. Dit is een kapje van keramiek en of metaal. Het past precies over een afgeslepen tand of kies en wordt daaraan vastgelijmd. Om een kroon een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk te geven, wordt de kap opgebouwd met een laag translucent porselein. Een kunstmatige kroon wordt gebruikt als er onvoldoende houvast is voor een vulling door tandbederf. Het plaatsen van kunstmatige kronen kan een onderdeel uitmaken van de behandeling door cosmetische tandarts.

Waarom kiezen voor een behandeling door een cosmetische tandarts van M2?

De eerste stap van een behandeling door een cosmetische tandarts is een afspraak voor een intakegesprek. Daarin besteden onze specialisten veel persoonlijke aandacht aan uw wensen en geven advies over het behandelplan dat het beste bij u past. Daarnaast geven wij u inzicht in de te verwachten resultaten en de kosten. Samen met u en uw cosmetische tandarts wordt er ook bekeken in hoeverre uw zorgverzekeraar de behandeling vergoedt. Het intakegesprek verplicht u tot niets, u bepaalt zelf of u de vervolgstap zet. Wilt u meer informatie van een van cosmetisch tandarts van M2? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij binnen vijf werkdagen contact met u op.

cosmetische tandarts, den haag, leiden.  Wenst u meer informatie, of dat er contact met u opgenomen wordt? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

  Ik ontvang graag meer informatie

  *

  janee

  Wij gebruiken de gegevens die u hier achterlaat alleen om via email of telefoon contact met u op te nemen. Als u daarna besluit dat u zich niet laat inschrijven bij een van onze praktijken, dan vernietigen wij uw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat.

  Copyright M2 tandartsen 2022